dimarts, 22 de maig del 2012

Ens Mengem la Vall: Anem a sembrar trumfes!

Una nova activitat, Anem a Sembrar Trumfes, continua amb el cronograma del projecte Ens mengem la Vall,de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d'una de les beques Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.




Dimecres 9 de maig. 
Són les nou del matí i un autocar de la Teisa ens espera davant la porta de l'escola Dr. Robert. Els i les alumnes de tercer i quart de primària pugem dalt de l'autobús i anem a Molló. En Joan Buixeda, de Can Illa, és al camp de dalt. Hem de caminar una mica, però la pujada és força planera. Allí, l'Eva Martínez, secretària de les Cuines de la Vall de Camprodon, ens parla del procés de cultiu de les trumfes a la nostra Vall i com l'alçada i el clima les fan tan bones. En Joan Buixeda ens explica com funciona la maquinària i com sembren les trumfes, la preparació abans de la sembra i com parlar amb altres productors, veure i compartir experiències sempre és enriquidor.



Tornem a l'autocar i ara anem cap a Can Freixa. Allí, amb l'Enriqueta Poch, podem veure com es tallen les trumfes, mirant que hi quedin de dos a tres grills.


Hem de pujar al tros on, enguany, sembraran les trumfes. La pujada ens obre la gana, esmorzem i, amb la panxa plena, en Ramon i l'Àngel Freixa ens expliquen com preparen el camp, posen el fil i marquen a cop de sabata la terra on, després, amb el sarró ple i ben lligat i les aixades de punta a la mà, fan el forat i hi posen el tros de trumfa grillat.





Arriba el moment i podem clavar l'aixada i col·locar la llavor al forat fet, tapant-lo amb cura després, atents a les indicacions de Ramon Freixa.



Moltes gràcies Joan!
Moltes gràcies Enriqueta, Ramon i Àngel!
Moltes gràcies Eva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada